Over ons

Graag kondigen wij in deze nieuwsbrief al aan dat Yatri na 10 jaar werking in een nieuw kleedje wordt gestoken. De transformatie is nu volop aan de gang. Vanaf het najaar ontdubbelt Yatri in 2 onafhankelijke organisaties, waarbij aandacht geschonken wordt aan vernieuwing, uitbreiding en verdieping van onze programma's voor gemengde groep en koppels.

Uitgebreide info hierover ontvangen jullie in het najaar.

Linda & Rob, Inge & Frank

Onze achtergrond

Inge Leemans, °2 maart 1971. Liefdespartner van Frank en mama van Yerro en Siri.
Begeleidster van workshops geïnspireerd door de tantrische traditie, lichaamsgeoriënteerde therapeute (individuele & relatie-begeleiding), docente opleiding emotioneel lichaamswerk, trainer in lichaamsgeoriënteerde encounter, begeleidster workshops 'Leef je Lijf'.
inge.leemans@yatri.be

Tijdens mijn ingenieursstudies miste ik iets heel essentieel in verbinding met mensen ... het warme contact, het delen van gevoelens, de bereidheid om elkaar te ontmoeten op een authentieke manier. In het missen van het voelen kloppen van mijn hart, het vuur van mijn passie, groeide mijn verlangen om me te her-orienteren. Naast astrologie, verscheidene cursussen in oosters en westers bewustzijn, ben ik Emotioneel Lichaamswerk Trainer geworden (in '96) evenals Energetic Integration Therapeut ('08), en heb ik de training Sexual Grounding (Ndl.) afgerond ('97). Sinds 2003 ben ik me passioneel aan het verdiepen in Tantra (internationale trainingen). Sinds 2005 ben ik student aan de Ridhwan School van A.H.Almaas.

In 2001 richtte ik de-luna op waarbinnen ik groepen begeleid via lichaamswerk en bewustzijnsverruiming geïnspireerd door het tantrische pad. Vanaf 2007 is Yatri vzw geboren en dragen we samen de tantrische workshops. Reeds langer begeleid ik mensen individueel en geliefden in hun groeiproces. Ik ben bestuurslid van NEL (Netwerk Emotioneel lichaamswerk Vlaanderen) en volg een supervisiegroep o.l.v. Henne Arnolt Verschuren.

Essentieel voor mij is intiem contact voelen met mijn hart en me van hieruit open verbinden met anderen, ... als een kind opnieuw verliefd worden op de eenvoud van het leven ... en dit met het bewustzijn van een volwassene. En daarin wil ik ook jou graag ontmoeten!Frank Melendez, °4 januari 1968. Liefdespartner van Inge en papa van Yerro en Siri.
Leeft en werkt vanuit een tantrische visie, en zorgt voor technische ondersteuning aan Yatri vzw.
frank.melendez@yatri.be

Van jongsaf aan opgegroeid in de jeugdbeweging, miste ik na mijn studies de hechte vriendschap die ik toen ervaren had. Tegelijkertijd voelde ik het verlangen om die vriendschap ook in mezelf en naar mezelf te vinden. Mijn zoektocht leidde langs ‘Sexual Grounding’ (Ndl.), ‘liefdevolle relaties’ (Ndl.) Stilletjesaan raakte mijn hart doordrongen van ... ik besta uit liefde ... niet altijd gemakkelijk maar wel oprecht. Tantra (Ndl.) toonde me dat er ook een intense maar zachte weg bestaat : alles mag er zijn, ook mijn pijn, mijn kleinheid en mijn grootheid... bij deze stroming met open ogen even stil staan ...

Er is nog zoveel te ontdekken en daar wil ik me graag nog lang bewust van blijven.Linda Robben, °8 december 1964. Liefdespartner van Rob.
Begeleidster van workshops geïnspireerd door de tantrische traditie, lesgeefster Intuïtieve Ontwikkeling.
linda.robben@yatri.be

Het leven confronteerde me van jongsaf aan met ernstige ziekte en de dood van velen van mijn dierbaren. Ik werd me intens bewust hoe kostbaar en eindig het leven is, ook het mijne. Ik ging op zoek naar wie ik in wezen ben, naar vervulling, naar betekenis. Mijn pad bracht me in contact met velerlei therapeutische en spirituele stromingen. Ik volgde opleidingen Chacratherapie, Energiewerk en Sjamanitische Helingstechnieken (Ndl.), rouwbegeleiding, Creatieve Interactie, Psycho-Energetica en Tantra. Ik ben nu lesgeefster Intuïtieve Ontwikkeling en trainster Psycho-Energetica. O.a. samen met mijn man Rob begeleid ik groepen geïnspireerd door de tantrische traditie.

Mijn hart gaat uit naar het tantrisch pad dat me de ervaring van innerlijke heelheid brengt en me steeds opnieuw uitnodigt om te groeien in Liefde en bewustzijn, om te leven vanuit mijn diepste wezenskern, om in verwondering het leven te verwelkomen en te vieren.

Ik geniet er intens van dit met anderen te delen !Rob Engels, °9 oktober 1952. Liefdespartner van Linda.
Begeleider van workshops geïnspireerd door de tantrische traditie, begeleider individueel proceswerk & relatie-begeleiding, geeft intuïtieve relaxatie en energetische harmonisatie, lesgever Intuïtieve Ontwikkeling.
rob.engels@yatri.be

Als man ben ik geboeid in het brengen van evenwicht en verbinding tussen hoofd, hart en buik. Mijn ervaringen in het bedrijfsleven als industrieel ingenieur en als lector in een Hogeschool, nodigden mij uit om sociaal en communicatief vaardig te zijn en af te stemmen op het groepsgebeuren.

In mijn zoektocht naar authenticiteit en verbinding met mijn innerlijke wijsheid, volgde ik verschillende opleidingen.

Dansexpressie en het begeleiden van expressiegroepen, brachten me meer in contact met mijn lichaam, gevoelens en sensualiteit. In de opleiding Psycho–Energetica verdiepte ik me in de energetische aspecten van mens-zijn en de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Gelijktijdig ontstond het verlangen om de diepere zin van het leven te ontdekken en spiritualiteit te integreren. De tantratraining opende mijn ogen.

De kracht en de liefde van het tantrisch pad bezielt me in mijn leven als lesgever Intuïtieve Ontwikkeling, trainer Psycho-Energetica en workshop begeleider.
Via individuele sessies begeleid ik anderen vanuit deze tantrische levenshouding, om alle ervaringen te verwelkomen en als spoor te gebruiken naar heling en verruimd bewustzijn.

Ik ervaar dankbaarheid om dit werk te mogen doen en voel me bevoorrecht om dit samen met mijn liefdespartner of onze vrienden, Inge en Frank, neer te zetten.

Gastbegeleiders & samenwerkingen

 

Erik Decolvenaer, geboren in 1968. Liefdespartner van Greet Luypaert.
Begeleider van workshops geïnspireerd door de tantrische traditie. Psychotherapeut en trainer, heeft een therapeutische praktijk Innerlijke Zoektocht in Zelem (tussen Halen en Diest).

Meer info kan je vinden op www.innerlijkezoektocht.be - erik.decolvenaer@yatri.be

Oorspronkelijk opgeleid als ingenieur en werkzaam als consultant in het bedrijfsleven heb ik een heel traject afgelegd in het ontdekken van mezelf, m'n binnenkant en gevoelsleven. Vele workshops lichaamswerk brachten me vanuit m'n hoofd naar m'n buik. Contact-dans en massage openden een nieuwe wereld om met de ander in contact te gaan. Tantra brengt me in m'n hart en nodigt uit om op een andere manier te verbinden. Het verlangen om vanuit m'n hart te verbinden met de ander is erg groot en tegelijk ook risicovol omdat het zo kwetsbaar is. Dit veld onderzoeken en ervaren en daarin mezelf en de ander ontdekken, is wat Tantra me vooral brengt. Ik volgde een 4-jarige opleiding Integrale psychologie bij het IMP en studeerde af als Energetic Integration Therapeut bij BodyMindOpleidingen in Nederland.

In m'n privé praktijk in Zelem (tussen Halen en Diest) geef ik individuele therapie, daarnaast begeleid ik groepen rond persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Samen met m'n partner Greet begeleid ik workshops rond heling van geboorte- en opvoedingstrauma's om de weg vrij te maken om voluit te leven (zie www.birthintobeing.be). Daarnaast ben ik één van de bezielers van Kasteelklooster Sint-Jansberg (www.sintjansberg.be), een duurzame plek waar evenementen en feesten worden georganiseerd en een plaats voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Samen met Inge (Yatri) begeleid ik workshops Tantra voor gemengde groep


Menso Veerman, geboren in 1964. Boomverzorger, masseur en begeleider van tantra en sjamanisme.
Cursussen en opleidingen gevolgd in massage, Posturale Integratie (lichaamsgerichte therapievorm), dans, sjamamisme en tantra.
In de tantra heb ik weekends en avondcursussen gegeven, met de nadruk op het thema man-vrouw en partner-relaties in het algemeen.
In het sjamanisme ligt voor mij de nadruk op de niet-zintuiglijk waarneembare realiteit en hoe die aan te wenden voor heling van lichaam en geest. Ik geef vandaag de dag tantra-massage en individuele sessies sjamanisme

Onderliggend vanaf mijn twintigste is er een steeds radicalere keuze voor de non-duale benadering van de realiteit, met name advaita-vedanta. Dat heeft ervoor gezorgd dat het ego en elke benadering van de werkelijkheid steeds meer ervaren wordt als iets lichts en open. Woorden, overtuigingen en oordelen hebben mede daardoor steeds minder belang, al vind ik het heerlijk om dingen toe te lichten,

Het is voor mij belangrijk op een praktische, nuchtere en relaxte manier de hemel op aarde te brengen; dit ervaar ik als mijn missie. Oftewel, het spirituele op een aardse wijze in de praktijk om te zetten. Meditatie heeft evenveel belang als lekker dansen (en staan elkaar bepaald niet in de weg).

Tantra en sjamanisme zijn voor mij twee krachtige paden, geworteld in oude tradities en vrij universeel, ondanks de lokale verschillen. Centraal daarin staat voor mij de mogelijkheid om via simpele technieken je kleine zelf te laten omvatten in iets veel groters, dat wat onnoembaar is. Het is bijzonder om de twee paden in een driedaagse aan te bieden, samen met Inge Leemans.

 

 

Staf Van Pelt, geboren in 1954, was actief in vormings- en therapiewereld en begeleidde in de afgelopen jaren ervaringsgerichte programma's over man/vrouwcommunicatie, mannengroepen, tantra, genezen van seksueel misbruik, pubers, opvoeden van jongens, ...
Is geïnteresseerd in alles en niets en vooral in liefde, sterven, tantrisch leven en creatief handenwerk met allerlei materialen."Nadat ik na mijn theoretische opleiding in de menswetenschappen glansrijk crashte tijdens mijn eerste job, merkte ik dat écht leven vooral te maken heeft met het durven doorvoelen en doorleven van de diepere lagen in mezelf en dit ook in relatie met anderen.

Dit bracht me bij een aantal belangrijke opleidingen (client-centered therapie, sexual grounding, tantra, zweefvliegen en beeldende kunsten...) en bij een aantal belangrijke mensen met wie ik samen avontuurlijke en boeiende paden heb bewandeld.

Het leerde me dat "gewoon aanwezig zijn" belangrijker is dan "oordelen vormen" en dat "hoe omgaan met wat er gebeurt" belangrijker is dan "wat er gebeurt". Vanuit dit perspectief wil ik graag programma's mee-begeleiden en mee-ondersteunen."