Wil je de moed hebben om te spreken met je buik, te zeggen wat je te zeggen hebt? Wil je dit in contact doen, in afstemming met de ander, met een open hart? Wil je hierbij helder communiceren?

Encountertraining I :
Spreken vanuit BUIK en HART

 

Spreken met hart en buik (Encountertraining 1) is een training in heldere communicatie. Je leert om naar je eigen projecties en oordelen te kijken, en om datgene in contact te brengen wat oprecht contact in de weg staat.

 


 

Doelstellingen van deze training

 • Bewust worden van projecties en oordelen
  We vormen een beeld over de ander (Mevr A is arrogant, Meneer B is lief, …) en dat beeld is gekleurd door onze eigen projecties. Op basis van dat beeld bepalen we (vaak zonder dat we dit beseffen) ons gedrag (we kunnen wel samenwerken met Meneer B, niet met Mevr A). En veelal voelen we ons hierdoor beperkt … In de training kijken we hoe onze projecties en oordelen werken..
 • Jezelf leren uitspreken
  Je onderzoekt wat het je doet om je te durven uitspreken, en op een respectvolle manier.
 • Basis in feedback geven en ontvangen
  Je geeft feedback, en voelt wat dat met je doet. Je leert naar je lichaam luisteren als je feedback ontvangt.
 • Lichaamstaal leren
  Communicatie gebeurt voor 90% non-verbaal. Ons lichaam draagt ervaringen mee die ervoor zorgen dat we veel meer communiceren dan we willen. In deze training leren we lichaamstaal herkennen, benoemen en ervaren.
 • Stem emotie-vrij maken
  Ook in onze stem klinken emoties door. Dat willen we niet altijd. Je krijgt hierover bewustzijn, en je krijgt basistools hoe je met emoties om kan gaan.


Heb je

 • reeds enige ervaring met lichaamswerk en/of bewustzijnswerk ?
 • Ben je bereid tot zelfreflectie, feedback te ontvangen, confrontatie aan te gaan met jezelf en met de anderen ?
 • Zin om wat je leert te integreren in je leven ? Je krijgt oefenopdrachten mee.
 • Wil je verantwoordelijkheid nemen voor je encountertraject : indien wenselijk extra tussentijdse coaching-sessies nemen ?

 

Begeleiding

Inge Leemans (Yatri vzw) en Syntia Van Erdeghem (Centrum Voelen) en assistenten

Praktische info

Data : 

Training 2015 : Op maandagen en dinsdagen van 9u30 tot 16u : 26-27 januari, 9-10 maart, 18-19 mei 2015.

Training 2016 : Op maandagen en dinsdagen van 9u30 tot 16u : 18-19 januari, 15-16 februari, 18-19 april 2016.

Plaats : Centrum Voelen : Sint-Annastraat 7, Eke-Nazareth

Prijs : 710 euro (inclusief BTW). Vroegboekkorting van 10%.

Kennismakingsmoment

Dinsdagavond 1 juli. 19u30 tot 22u (bijdrage : 12 euro), in het Centrum Voelen te Eke-Nazareth

Tijdens de opendeurdag op zaterdag 23 augustus van 14u45 tot 16u30 (bijdrage 10 euro), in het Centrum Voelen te Eke-Nazareth

Meer info

Neem contact op met Inge : 016 47 33 18 of Syntia : 0473/214.615 of 09/248 05 07

www.encountertraining.eu

Ervaringen

Encounter basis 2012

Ik ga zachter om met oordeel geven en krijgen, en het helpt me om in communicatie te brengen. Ook met gevoelens en ladingen ga ik beter om
T, vrouw van 64 jaar

Ik heb geleerd om nog meer vanuit het "ik" te spreken ipv bij de ander te leggen
I, vrouw van 42 jaar

De training heeft impact in mijn contact met anderen, regelmatig ga ik in het zelfonderzoek van "wat gebeurt er met mijn communicatie" en "wat gebeurt er in mijn verbinding als ik dit of dat zeg"
M, vrouw van 52 jaar

Ik ben een stuk volwassener geworden, was er klaar voor om lijfelijk dieper te mogen gaan voelen, dit met mensen die ook op zoek waren. Ik ben meer in contact gekomen met mijn lichaam, en met mijn eigen "zelf", en daardoor anders in contact met anderen.
L, vrouw van 52 jaar

Meer vanuit mezelf thuiskomen in mezelf, schaduwkanten leren kennen, meer voelen en zien in communicatie. Meer verhelderend leren communiceren, niet beschuldigend.
B, vrouw van 51 jaar

Ik voel me vrijer, meer open en spontaan in mijn relaties. Ik uit me meer en gemakkelijker, ook in mijn moeilijkere stukken van kwaadheid en neen-zeggen. Ik neem mijn behoefte meer au-serieux. Ik ben me meer bewust geworden van mijn projecties en schaduwkanten, ik leer ze zien.
V., vrouw van 48 jaar

Ik heb ondervonden dat ik opnieuw nieuwe manieren van communiceren geleerd heb. Waar het mij vooraf in de praktijk niet zo duidelijk was van "hoe moet ik dit nu zeggen tegen anderen"?
N, vrouw van 33 jaar

Encountertraining II :
Spreken vanuit BUIK en HART

Spreken met hart en buik (training II) is een training in heldere communicatie. Je leert verbindend communiceren, je ontwikkelt innerlijk leiderschap, je ontsluit poorten van je hart en ziel. Je kan deze training volgen nadat je encountertraining 1 hebt gevolgd.

Doelstellingen van deze training

 • Verbindend communiceren
  Vaak communiceren we niet wat we wérkelijk willen zeggen, of we eisen en manipuleren waardoor de ander zich niet gerespecteerd voelt. We 'bereiken' de ander niet. Deze training helpt jou om jouw boodschap op een open manier te brengen, waarbij je én ruimte geeft aan de ander én respect uitstraalt. Op deze manier zorg jij in je communicatie dat er verbinding ontstaat, ook met 'moeilijke' mensen.
 • Feedback geven
  We geven meestal feedback/ commentaar vanuit interpretatie, zonder dat we dat beseffen. Wij leren jou om je observaties en je interpretaties te scheiden en te durven voelen wat jouw onderliggende waarden zijn. Als je je waarden op een kwetsbare manier brengt, ontstaat er verbinding en is je feedback respectvol en waardevol voor beiden.
 • Vanuit je waarden leven
  De training nodigt je uit om jouw waarden (wat is voor jou belangrijk) te ontdekken, te erkennen, en je hiermee steeds te verbinden, ook in lastige en uitdagende situaties.
 • Jouw innerlijk leiderschap ontwikkelen
  Je gaat je vrij voelen om je waarden in ieder contact en in iedere situatie op een open manier in te brengen, en daarbij de waarden van anderen te ontmoeten. Ook in conflicten leer je verbindend communiceren vanuit je waarden. Zo ga je meer en meer vanzelfsprekend je plek innemen.
 • Een opening creeëren in de diepliggende gesloten poorten in je hart en ziel
  Diepliggende oordelen en overtuigingen die ontstaan vanuit onze opvoeding, systemische achtergrond, cultuur en wereld van waaruit we leven, houden ons tegen om ons oprecht te verbinden. In deze training kunnen deze poorten zich gaan openen, zodat steeds meer verbinding vanuit buik en hart mogelijk is.


Heb je

 • Encountertraining 1 gevolgd ?
 • Wil je verantwoordelijkheid nemen voor je encountertraject : indien wenselijk extra tussentijdse coaching-sessies nemen ?

Begeleiding

Inge Leemans (Yatri vzw) en Syntia Van Erdeghem (Centrum Voelen) en assistenten

Praktische info

Data :

Training 2015 : Op maandagen en dinsdagen van 9u30 tot 16u : 14-15 sept, 26-27 okt, 30 nov-1 dec 2015

Plaats : Centrum Voelen : Sint-Annastraat 7, Eke-Nazareth

Prijs : 600 euro (inclusief BTW). Vroegboekkorting van 10%.

Meer info

Neem contact op met Inge : 016 47 33 18 of Syntia : 0473/214.615 of 09/248 05 07

www.encountertraining.eu

Ervaringen

Encounter 2 2014

M, vrouw van 56 jaar
Door de aandacht voor het lichaam en de diepere lagen heb ik deze training veel “vollediger” ervaren dan eerder gevolgde communicatietrainingen.  Dankjewel voor jullie warmte, betrokkenheid, humor ;-), ondersteuning en professionaliteit.

F, man  van 45 jaar
In deze training kom je tot bij waar het werkelijk om gaat!

N, vrouw van 52 jaar
De sterkte van deze training is het ervaringsgerichte en het voelwerk.  En Inge en Syntia die fijn aanvoelen waar de individuele struikelblokken liggen.

P, man van 48 jaar
De sterkte van deze training?  HET RESULTAAT !

L, vrouw van 54 jaar
Ik ervaarde deze training als sterk in het creëren van een veld en in het neerzetten van onze schaduwkanten in contact met andere deelnemers.  De training  werkt op alle lagen in mezelf en brengt me verder op weg in communicatie met anderen.

E, man van 56 jaar
Ik vind de training super positief … Een nieuwe wereld die voor me opengaat!  Waarom ben ik dit niet eerder tegengekomen in mijn leven?

K, man van 46 jaar
De training heeft me geholpen bij het terugkomen bij het voelen om in verbinding met anderen te staan.