Hoe zou het zijn om te mogen ontspannen
in wie je werkelijk bent
en hierin iedere ervaring te verwelkomen
als een ingang tot jeZelf ?

Tantra workshop:themadag voor gemengde groep

Je kan een tantra workshop in vorm van een themadag volgen om eens te proeven wat Tantra voor jou zou kunnen betekenen of om je verder te verdiepen.
Op die manier maak je ook kennis met onze manier van werken, en is het een gelegenheid om af te tasten of een landuriger en intenser traject (het tantra-traject of de zomerweek) iets is voor jou.

Een themadag is tijdens het weekend en start om 10u, je bent welkom vanaf 9u45. We ronden af rond 18u.
Een korte themadag is tijdens de week en start om 10u, je bent welkom vanaf 9u45 en we ronden af rond 15u. Je dient vooraf in te schrijven.

Klik hier voor meer praktische info.

Tantra-themadag : Ontdek de kracht van jouw verlangens!

Kan jij voelen wat je verlangt ? Of zeg je vaak “kies jij maar.” Of voel je wat je wil, maar ben je bang om het te vragen ? Of denk je dat het geen zin heeft om jouw verlangens open en eerlijk met anderen te delen ?

Verlangen associëren we vaak met zwakte, behoeftigheid, gemis. “Ik zal het toch niet krijgen ..  “ En dus stoppen we maar met verlangen.
Vele (religieuze) tradities moedigen ons hierin aan : proberen verlangen te bannen, te overstijgen want verlangen kan een oorzaak zijn van lijden.
Tantra ziet verlangen juist als een sterke vitale kracht die je naar vervulling van binnenuit leidt !

Dit pad nodigt je uit om jezelf te verwelkomen precies zoals je bent, hier en nu.  Met jouw kwaliteiten, en evengoed met jouw belemmerende conditioneringen én met je verlangens. Als je mag ontspannen in wat er is en wat er niet is, mag je hart betrokken raken.  Als je jezelf mag zijn, wordt jouw oorspronkelijke levenslust en passie vanzelf wakker.  Je verlangens worden je richtingsaanwijzers en je brandstof op je weg van innerlijke groei en transformatie, in verbinding met de wereld om je heen.

In deze dagworkshop reiken we jou concrete tools en inspiratie aan van het tantrische pad. 
Gun jezelf een frisse ervaring in de kracht van jouw verlangens! 

Wat breng je best mee :
Koffie/thee en water wordt voorzien.  Lunch is niet voorzien, dus je kan je lunchpakket meebrengen en in de straat is ook een broodjeszaak.
Voor de workshop doe je best kleren aan waarin je gemakkelijk kan bewegen, en een grote lighanddoek.  

Noot : aanraking of (gedeeltelijke) naaktheid is nooit verplicht.  De essentie is om dieper in jezelf terecht te komen, niet om je af te sluiten van jezelf.

Tantra is het mooiste wat mij is overkomen … de diepe ontspanning die ik steeds opnieuw mag ervaren als ik de essentie van Tantra tot me door laat dringen …
Inge

 

Tantra-themadag : De vreugde van ont-moeten

Een van de tantrische levenssleutels is mogen ontspannen in contact. Je ontslaan van "iets te hoeven doen" en loslaten "wat de ander verwacht".

Deze dag nodigt je uit om meer en meer thuis te komen in het moment, en nieuwsgierig te zijn naar wat zich in het contact wil ontvouwen.

Tantra-themadag : Aanraken met je hart in je handen

We raken vaak aan met een doel : de ander laten ontspannen, een geruststellende aanraking, intimiteit beogen, ... Tantra wijdt je in tot de "Kunst van het tantrisch Aanraken" . Hoe je alle technieken kan loslaten, geen doel voor ogen hebben, maar je hart verbinden met je ganse wezen en van daaruit aanraking laten ontstaan. Tantra reikt jou hiervoor tools aan om je lichaam te bewonen, en zo nauwkeurig mogelijk je grenzen te voelen en aan te geven, en vanuit respect af te stemmen op de ander.

Een dag die je uitnodigt tot een communicatie die dieper gaat dan je huid.

 

Tantra-weekend

'Valentijn' feestweekend voor jezelf

Valentijn, als je een geschenk wil geven aan je eigen hart.

Valentijn, een moment waarin geliefden hun liefde vieren.
Hoe zou het zijn als jij – ook al ben je niet in relatie, of vier je dit moment niet met je geliefde – kiest voor een feest voor jezelf, samen met anderen?

Om het leven in al zijn kleuren te mogen proeven … Om je hart te mogen openen … Om bewust te genieten van zintuiglijke verrassingen en sprankelende verwennerij. Samen met anderen kan je je laten onderdompelen in de wereld van de sensuele Tantra.

En dit in een sfeer van openheid, warmte en respect voor ieders eigenheid en grenzen.


Klik hier voor meer praktische info.

 

Tantra-3-daagse voor gemengde groep

Tantra en Sjamanisme : een helende reis in intimiteit en mysterie

Tantra maakt je bewust én levendig. Tantra maakt je wàkker, in al je cellen. In deze 3-daagse open je je lichaam op tantrische wijze. Je kan beroerd worden door aanrakingen en de kracht van stemwerk. Een reis in intiem worden met jezelf, en in de ontmoeting met een ander.

Door je lichaam te openen word je uitgenodigd om in diepe verbinding te komen met jezelf, voorbij het gekende. Dat vraagt loslaten. Hoe kan jij je overgeven aan diepere lagen in jezelf?

Dit onderzoek krijgt aandacht. Je stelt vragen, en krijgt antwoord uit de natuur. Of je kan je laten meenemen in een helende reis naar de sjamaan in jezelf, hij of zij die de wijsheid heeft om jouw poorten te openen.

 

Tantra en sjamanisme, 2 mystieke tradities die elkaar vinden in deze 3-daagse, om jou meer te laten thuiskomen in jouw lichaam, in jouw hart, in jouw leven.

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer praktische info.

 

Hartelust retreats (voor geliefden en gelegenheidsgeliefden met ruime ervaring in Tantra)


1 basisretreat en 3 afzonderlijke verdiepingsretreats met Harts-seksualiteit als transformatiesleutel tot bewustzijn

 

De 4 retreats vormen een traject waarin magie en realiteit samenkomen.
Waar hartscontact en seksualiteit elkaar ontmoeten.
Waar je een dimensie binnentreedt van onpeilbare diepte, waar je kan proeven van de essentie van het leven.

Retreats (verdiepingsretreats afzonderlijk te volgen nadat je basisretreat hebt gevolgd) :

• Basisretreat : Hartelust : 2-7 mei 2016
• Verdiepingsreteat : Divine Animal and the wheel of sexuality : 14-19 nov 2016
• Verdiepingsreteat : Unfolding the orgasmic body : 8-13 mei 2017
• Verdiepingsreteat : Sacred Union van hart & seksualiteit : 13-18 nov 2017

Voor wie :
Voor geliefden en gelegenheidsgeliefden met ruime ervaring in Tantra.

Aanmelden kan nadat je het traject "Heling van Intimiteit en Seksualiteit" of het traject voor geliefden hebt gevolgd, of een gelijkaardige ervaring. We vragen dat je je eigen proces kan dragen en het proces van het duo. Als je een relatie hebt en je kiest ervoor om deze workshop met iemand anders te volgen, is het belangrijk dat je geliefde dit ondersteunt, en dat je helder hebt welke grenzen je relatie verlangt.

Gelegenheidsgeliefden voelen zich veilig bij elkaar, en willen samen seksualiteitsbeleving ingaan. Best dat je elkaar ook al tantrisch ontmoet 'buiten cursuscontext' (dus niet gewoon samen een traject hebben gevolgd).

BASISRETREAT "HARTELUST"


We openen ons lichaam op een diep fysiek, emotioneel en energetisch niveau. Ook ons energetisch en orgastisch lichaam openen we via subtiele gewaarwordingen, soms voorbij de fysieke aanrakingen, waardoor het mystieke wordt uitgenodigd.

Er kunnen emoties loskomen die diep vastgehouden worden op vlak van intimiteit en seksualiteit. Emoties van woede, angst, verdriet, vreugde. Ook wilde gevoelens van lust, extatische gewaarwordingen. Of delicate gevoelens van ontroering en smelten.

En voorbij de laag van emoties en gevoelens kan je een diepe zijnsgrond ervaren.

VERDIEPINGSRETREAT "DIVINE ANIMAL AND THE WHEEL OF SEXUALITY"


Divine animal, om in een ruimer bewustzijnsveld mogelijke schaduwkanten te transformeren en je dierlijke instinctieve rauwe en ruwe energie vrij te maken, te eren, te vieren. En waarin alle vormen van seksualiteit samenkomen, tot in je diepste sexual force.

VERDIEPINGSRETREAT "UNFOLDING THE ORGASMIC BODY"


We openen ons lichaam nog verder op een diep fysiek niveau door een specifieke combinatie van een aantal technieken. Je stimuleert je eigen seksuele stroom en triggerpunten helpen je om het genieten dieper te ervaren.

Je krijgt de kans om volledig zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het ontluiken van je orgastische lichaam. Jouw lichaam volledig in extase als poort naar een sacrale werkelijkheid.

VERDIEPINGSRETREAT "SACRED UNION VAN HART & SEKSUALITEIT"


Je komt op een zijnsniveau waar hart en seksualiteit samen komt. In deze versmelting sta je open voor je eigen werkelijkheid. Helemaal aanwezig in het hier en nu en tegelijk verbonden met wat ruimer is dan jezelf.

Begeleiding

Inge Leemans (YATRI VZW) en Erik Decolvenaer

 

Praktisch en Prijs

€450 voor de basisretreat, €475 per verdiepingsretreat
Als je inschrijft voor het ganse traject betaal je 1800 euro (of 450 euro per retreat).
Accommodatie: richtprijs €70/dag

Info & inschrijven

Bij Inge op inge.leemans@yatri.be of 016/47 33 18

 

Klik hier voor meer praktische info.

 

Tandava meditatie avonden

De tandava-meditatie is een sensuele tantrische meditatie. Het wordt ook wel yoga van de dans, of de Dans van Shiva genoemd, omdat je – vanuit een ruimte van ontspanning en dieper ademen - heel bewust beweging als een trage dans laat komen.

Het is een meditatie waarin je je gevoelig openstelt voor je innerlijke gewaarwordingen en de ruimte om je heen. Je gebruikt je ademhaling om je armen, je romp en je bekken zacht of krachtig te laten bewegen zonder iets te doen vanuit je wil. Het is vaak een heel zacht en vloeiend gebeuren. Er is niets om vast te houden en er is niets dat je weg wilt: wel een spontaan opgaan in de stroom van dat moment.

Regelmatig zullen we voorbereidende oefeningen doen die je helpen om er gemakkelijker in te zakken. Of variaties op de meditatie zoals afwisselend wel of geen contact met anderen.

Als de meditatie regelmatig gedaan wordt zul je merken dat je makkelijker innerlijke spanningen kunt loslaten, je minder op je denken gefocust zal zijn en meer vanuit je intuïtie en gevoel zal reageren.

Voor wie

Iedereen is welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren en ook niet speciaal fit of lenig te zijn.


Waar

We laten het doorgaan in de Be tantra yurt in Pellenberg: een ronde Mongoolse nomadentent met een houtkachel.
Adres: Weligerveld 2 te Pellenberg (achter het ziekenhuis, volg de borden van de omleiding voor de kinderopvang).
De yurt staat in de tuin achter het huis.

De yurt-deur zwaait open om 19.30 en we beginnen om 20 uur stipt. Zogauw we begonnen zijn vragen we om niet meer binnen te komen. De meditatie duurt tot 21.30. Nadien is er even tijd om te delen voor wie dit wenst. Neem zelf een meditatie-kussentje of – bankje mee.

 

Begeleiding

Inge Leemans van Yatri en Menso Veerman van Be-tantra. Beiden bezield door Tantra, lichaamswerk en meditatie hebben we ondervonden hoe diep en zacht deze specifieke meditatie doorwerkt in ons dagelijks leven. Vanuit die sensuele rijkdom willen we het graag delen met jullie.

Klik hier voor meer praktische info.

 

 

TANTRA-TRAINING VOOR GEMENGDE GROEP :
HELING VAN INTIMITEIT EN SEKSUALITEIT

tantra workshop

Een helende brug vinden tussen jouw oorspronkelijke sprankelende seksualiteit en jouw warme intimiteit

 

Wil je graag je oorspronkelijke intimiteit en seksualiteit wakker maken ?

Wil je je hart kunnen inzetten om beide voluit met elkaar te verbinden?

Durf je JA zeggen om vol te gaan staan in dit leven?

Welkom op deze Tantra training HELING VAN INTIMITEIT EN SEKSUALITEIT!

 

De kracht van deze training is de combinatie van Tantra met technieken geïnspireerd door Sexual Grounding (*).

 

Tantra wordt ook het pad van Liefde & Bewustzijn genoemd. Tantra is ja zeggen aan iedere ervaring. Of je nu vreugde of pijn voelt, opwinding of ontgoocheling ervaart. Tantra nodigt je uit om jezelf te verwelkomen precies zoals je bent, hier en nu.

Tantra maakt dikwijls gebruik van het invoelen van de mens vanuit twee grote krachten : Shiva en Shakti, schijnbaar tegengesteld maar beide zo nodig om onze ervaringen volledig te mogen laten zijn. "Shiva" staat voor de stevige grond van je eigen 'zijn', het leert je bij elke ervaring te blijven, met zachte maar open ogen, vol in bewustzijn, vanuit raakbaarheid je nieuwsgierige houding te bewaren en je hele lichaam te laten meevoelen. Als je stopt met het verbergen of verwerpen van facetten van jezelf, gebeurt er iets merkwaardigs : als vanzelf komt er een proces van innerlijke groei en transformatie op gang. Je krijgt inzicht in je belemmerende patronen en je komt in contact met je innerlijke rijkdom aan kwaliteiten. Er komt veel levensenergie vrij, stroming en diepe ontspanning in wie je bent. Tantra speelt ook erg graag met "Shakti". Zij staat voor de bruisende levenskracht, de prikkelende bubbels champagne in jou die het leven door en door willen vieren! Ze nemen je mee naar momenten van extase. Of soms door momenten van worsteling, een kans om inzicht te krijgen in datgene in jou wat ruimte vraagt.

In deze training Heling van Intimiteit en Seksualiteit werken we tevens met technieken geïnspireerd door Sexual Grounding om kwetsingen te helen die ontstaan zijn in je kindertijd. Zodat je je volle levensenergie weer ter beschikking krijgt. Je levensenergie is, hoe vreemd het ook mag klinken, seksueel van oorsprong. We zijn allemaal uit seksualiteit geboren. Het is een gigantische kracht die, als ze vrij mag stromen, jou opnieuw laat bruisen.

Wat je als kind nodig hebt is een liefdevolle relatie tussen je ouders. Dan krijg je een diepe inprint mee dat je 'uit liefde geboren' bent, dat je liefde waard bent, dat liefde kan stromen in jou en door je heen.

Als kind heb je het ook nodig dat je ouders zich vrij voelen in hun beleving van intimiteit en seksualiteit. Pas dan kunnen zij afgestemd reageren op je ontluikende en onschuldige seksualiteit. Als onze prille seksuele kracht zorgvuldig wordt 'gespiegeld' , dan verankert er iets in ons. Dan verbindt ons hart zich met onze seksualiteit en dansen zij samen het leven.

Dan kunnen wij als volwassenen seksualiteit met vervulling beleven. Maar niet alleen onze seksualiteit, we voelen ons vrij in iédere uitdrukking van onze levensenergie. Of we nu willen dansen of zingen, schrijven of tekenen, een pelgrimstocht maken op onszelf of anderen intens ontmoeten, … . Of in conflicten en meningsverschillen onze innerlijke kracht willen behouden om in verbinding onze waarheid te brengen. Kortom, we zijn één met onze diepere essentie. We leven het leven op een volle manier.

Het wéten dat we als kind een goede spiegeling nodig hadden van onze omgeving is niet voldoende. Als je het werkelijk mag ervàren komt er ontzettend veel energie vrij. Je bruist van vitaliteit! Oude indrukken kunnen smelten. Er ontstaat ruimte om bevrijdende beelden over jezelf te krijgen. Er vindt heling plaats op een diep niveau. Dan kan de liefde voor jezelf groeien. Dan voel je jouw grenzen, ook in intimiteit en seksualiteit, en durf je ze transparant te laten zijn. Je wordt eerlijker naar jezelf en naar anderen.

(*bij de ontwikkeling van de training hebben we ons laten inspireren door een aantal helingstechnieken uit Sexual Grounding. De training is geen Sexual Grounding Therapie)

 

Noot : In de training gaat het over het je opnieuw verbinden met die levenskracht, om de energie in jou te laten stromen. Dat staat los van de uiting die je geeft aan seksualiteit. Het gaat over het toelaten & uitnodigen van jouw energie van liefde en seksualiteit, niet over het 'doen' van seksuele activiteiten!

 

Energie
Onderzoek
Heling

Tantra, an awakening journey through life!

THEMA'S DIE O.A. AAN BOD KOMEN

  • Oefenen met de Tantrische levenssleutels : aanwezig zijn, contactvol en raakbaar, nieuwsgierig.
  • Thuiskomen in je lichaam.
  • Oefenen met de tantrische tools voor zelfonderzoek.
  • De kracht van je ware verlangens leren kennen als drijfveer voor je groei.
  • Vrijmaken van je levensenergie.
  • Heling op je seksuele stroom : je hart verbinden met je seksualiteit.
  • Werken met ideale ouder-kind relatie voor heling op je diepe inprints.
  • Beleven van je man/vrouw-zijn.

BENADERING

We bieden een veilige setting zodat je langzaam mag afdalen in jezelf en jouw oorspronkelijke levensenergie tevoorschijn mag komen.

Via invoelingsoefeningen ( ideale ouder-kindsituaties) helen we kwetsuren op onze ontluikende seksuele energie zodat die puur en zuiver mag zijn. Allerhande (tantrische) meditaties, en onderzoekstechnieken zoals inquiry, nodigen veel Shiva (=bewustzijn) uit. Via o.a. dans en tantrische technieken maken we de Shakti –kracht (=intense sprankelende energie) in jou wakker.

In dit traject reiken we ook een aantal Tantrische rituelen aan. Zij laten je bewustzijn en je seksuele energie hand in hand gaan. Zij eren de mannelijke en vrouwelijke energie in jou. Het ontmoeten van deze energieën kan je een gevoel van heelheid geven.

We vragen van jou een houding van respect voor ieders eigenheid en een bereidheid om je kindbeelden te helen vanuit een volwassen houding.

We werken met een gelijk aantal mannen en vrouwen wat een extra mogelijkheid biedt om kwetsingen tussen mannen en vrouwen te transformeren en te mogen ontspannen bij elkaar.

Afwisselend is er individueel werk en groepswerk. Er is regelmatig tijd en ruimte om je ervaringen in te brengen en op jouw vraag begeleid te worden in de verdieping van je persoonlijk proces.

Naast momenten van zelfonderzoek is er ook tijd en ruimte om te genieten van je man/vrouw-zijn, te dansen, het leven te vieren.

Op het einde van iedere module ontvang je oefensuggesties om individueel te doen, alsook oefeningen om in oefengroepjes te doen. Om dat wat jou vrijmaakt steeds meer te integreren in je leven.

Om je proces te verdiepen kan je extra ondersteuning en begeleiding krijgen via individuele sessies.

Voor wie

Voor iedereen. Bij inschrijving vragen we je een motivatieformulier in te vullen, en eventueel een intake-gesprek.

Begeleiding

Inge Leemans en Erik Decolvenaer en 2 assistenten. Klik hier voor meer info over ons

Praktisch en Prijs

Klik hier voor meer praktische info.

Kom kennis maken

Op een proefavond of een kennismakingsavond, of een introdag of themadag.

Zie hiervoor de agenda.


Benieuwd naar getuigenissen van deelnemers van eerdere Tantra-trajecten?
Klik hier.


Info & inschrijven

Bij Inge op inge.leemans@yatri.be of 016/47 33 18

 

Klik hier voor meer praktische info.

 

Tantra Zomerweek : MAN - VROUW

Wat is Man-zijn? Wat betekent Vrouw-zijn?

Heb je het gevoel dat je dat weet? Of ben je er soms verward over? Of misschien stel je je er geen vragen bij…

Voel je je 'goed in je vel' als man/ vrouw? En hoe is het om samen met anderen van jouw sekse te zijn? Voel je dan broederschap/zusterschap, of voel je competitie, strijd, onzekerheid?

En wat roept contact met de andere sekse in jou op?

Het zijn onze innerlijke beelden of overtuigingen (vaak gevoed door cultuur) die van ons "man" of "vrouw" proberen te màken en waardoor we niet altijd goed weten hoe we ons diepste Vrouw-zijn/Man-zijn kunnen beléven.

Tantra erkent dat er oneindig veel vormen van man-zijn zijn, en evenveel vormen van vrouw-zijn. En dat je alle normen en conditioneringen over "hoe je je zou moeten voelen" als man/vrouw en "hoe je je zou moeten gedragen" mag laten smelten. Dat we mogen ontspannen in ons man/vrouw-zijn, in onszelf, bij elkaar, en bij de andere sekse. Hoe dit heling mag brengen in jou … en zelfs heling voorbij het persoonlijke … hoe we hierin bijdragen aan het collectieve krachtveld van mannen en vrouwen.

En hoe je vanuit die ontspanning de magische krachten tussen mannen en vrouwen mag ontdekken!

Deze zomerweek neemt je mee in een warme en intense beleving van Man & Vrouw-zijn …

 

 

tantra workshop

 

We werken met gelijk aantal mannen en vrouwen en bieden een bedding om kwetsingen tussen elkaar te helen, te mogen ontspannen bij elkaar, en te genieten van ons man/vrouw-zijn.

We hebben aandacht voor gevoelige gebieden als liefde, sensualiteit, intimiteit …"Tantra, an awakening journey through life"

 

Het programma

tantra workshop

We scheppen een veilige ruimte en een kader om jouw beleving man-vrouw zijn te mogen onderzoeken.

We wisselen meditaties af met lichaamswerk, tantrische ademoefeningen en rituelen, sensitiviteits- en contactoefeningen, e.a.. Het helingswerk en integratieproces ondersteunen we in deelrondes, met aandacht voor je persoonlijke groei. Integriteit en respect voor jezelf en de ander stellen wij voorop.

 

En er is ook tijd om het leven te vieren !

 

Interesse ?

Contacteer Inge op info@yatri.be.

Voor inschrijving vragen we je een motivatieformulier in te vullen, en eventueel een intake-gesprek.
Je kan vrijblijvend kennismaken op een kennismakingsavond of themadag. Klik hier voor meer praktische info.

 

Klik hier voor meer praktische info.

Klik hier voor ervaringen