Wat achter ons ligt en wat nog
voor ons ligt,
is onbetekenend
in verhouding met
wat in ons ligt.
(Ralph Waldo Emerson)

Tantra-3-daagse voor mannen :
Naar de essentie van onTspannen MAN - ZIJN

Als man is het verleidelijk om je te beschrijven in termen van wie of wat je niet bent: niet vrouw, niet bang, niet emotioneel, niet dit of niet dat. Vaak sluimert er een onzekerheid of dit het dan werkelijk is of ervaren we contact met een innerlijke leegte, een niet - weten in ons.

Dat heeft zo zijn gevolgen: innerlijke onzekerheid en onrust, je afsluiten voor je gevoel, niet weten wat je wil, je vastklampen aan wat anderen van je vinden, je paarden op stal houden en je krachteloos voelen of doorzetten op wilskracht zonder je echt betrokken en blij te voelen.

Tijdens deze drie dagen gaan we op exploratie naar de diepere lagen van onszelf, op zoek naar wie we werkelijk zijn. Dit brengt ons in contact met onze aannames, onze maatschappelijke beelden van man zijn, onze persoonlijke historiek, onze maskers naar de buitenwereld, onze angsten…

Vanuit respect en met vriendelijke aandacht onderzoeken we wat werkelijk waar is, eren de innerlijke leegte en onzekerheid om het bekende terrein van wie wij denken te zijn, te verlaten.

We worden uitgenodigd om doorheen deze leegte te gaan en verbinding te zoeken met onze essentie, het mystieke wezen dat we al lang zijn en dat ons met innerlijke kracht en rust vult en ons gidst in ons verder leven.

Je merkt het al: we verschuiven onze aandacht van buiten naar binnen, om daarna warmer en duidelijker terug naar buiten te kunnen gaan.

Deze workshop is een labo om voeling te krijgen met je innerlijk kompas voor je verdere leven en een inspiratiebron om het nieuwe in jezelf te laten ontluiken.

We maken gebruik van verschillende methoden om je vermogen tot centreren en bewust worden aan te sterken: lichaamswerk, meditaties, tantrische ademoefeningen en rituelen, klankwerk en gevoelsverkenningen. We voorzien ook een aantal integratiemomenten, deelronden en kringgesprekken waarbij we integriteit en respect voor jezelf en de ander voorop stellen.

We sluiten af met een zweethut ritueel, dat symbool staat voor het loslaten van je innerlijke leegte en het herboren worden in verbinding met je wezenlijke kern, met het vuur diep in jezelf...

Jean Verstraete begeleidt deze zweethut en deelt vanuit zijn rijke ervaring:

'Wat een zweethut ritueel jou brengt, is niet te voorspellen. Het kan een lach zijn, een traan, of het terugvinden van verloren stukken van je kern. Misschien voelt het aan als thuiskomen. Misschien word je er stil van, ontwaakt er een kracht in je, of komen er vragen of vonken van inspiratie. Misschien voel je een diepe waarachtigheid in het ritme van je hartslag. Elke ervaring is persoonlijk en uniek, omdat ze ontstaat in het hier en nu, in de ontmoeting tussen jou en de stenen'

Klik hier voor meer praktische info.